Potatissalt med vårlök

15 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1 stk tärnad potatis
  • 2 cup rucola
  • 0,5 cup skinka i tärningar
  • 1 spsk parmesan, riven
  • 1 tsk gräslök, hackad
  • 1 spsk olivolja
  • 1 tsk citronsaft

Instruktioner

  1. Koka potatisen tills den är mjuk. Skala dem, skär dem i tärningar och lägg dem i en skål. Lägg äggen i en kastrull och täck dem med kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg ett lock på kastrullen och ta bort den från värmen.
  3. Låt dem rinna av, häll kallt vatten över dem och skala äggen. Skär dem i kvartar. Lägg ruccola, skinka, ägg, parmesan och gräslök i potatisen och blanda ihop.
  4. Lägg äggen ovanpå. Ringla olja och citronsaft över salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 457 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 37 %

Fett: 46 %