Potatissallad med salami och dill

25 min. total

Ingredienser

  • 1,3 pound tärnad potatis
  • 2 spsk olivolja
  • 1 spsk senap, brun
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dill, hackad
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 60 gram salami i strimlor

Instruktioner

  1. Skär potatisen i stora tärningar. Lägg dem i en kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp vattnet. Tillsätt salt. Sätt på locket och skruva ner så att det bara puttrar. Låt det sjuda i 10-15 minuter.
  2. Lägg den kokta potatisen i en salladsskål. Ta en gurkburk och lägg i olja, senap, honung, vinäger, dill, salt och peppar.
  3. Skruva på locket och skaka ordentligt. Blanda ihop dressing och potatis. Tillsätt rödlök och salami.
  4. Vänd ordentligt. Servera genast, eller ställ in i kylskåp för senare. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 529 kcal.

Protein: 8 %.

Kolhydrater: 41 %

Fett: 50 %