Potatiskotlett med blandad sallad

45 min. total

Ingredienser

  • 2 stk potatis
  • 0,75 tsk salt
  • 2,5 tsk garam masala
  • 2,5 tsk koriander, krossad
  • 2,5 tsk peppar
  • 4 blad koriander, hackad
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk olivolja
  • 6 cup blandad sallad
  • 2 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Lägg den oskalade potatisen i en kastrull och tillsätt vatten tills potatisen är täckt. Koka upp vattnet och koka tills potatisen är mjuk.
  2. Häll av vattnet, låt potatisen svalna och skala den. Lägg potatisen i en skål. Tillsätt salt, garam masala, peppar, malen och hackad koriander.
  3. Mosa tills det inte längre finns några klumpar. Forma moset till platta klyftor och strö dem i brödsmulor.
  4. Hetta upp olja i en panna utan fästmassa på medelvärme. Stek potatiskotletter tills de är gyllenbruna, tillsätt olja vid behov.
  5. Servera kotletterna med färsk sallad och tomat. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 200 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 54 %

Fett: 37 %