Potatis blomkålssoppa

45 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk lök, hackad
  • 3 stk tärnad potatis
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 4 cup grönsaksbuljong
  • 2 blad laurelblad
  • 0,12 tsk muskotnöt, mald
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 3-5 minuter.
  2. Tillsätt potatis och blomkål. Stek ytterligare några minuter under omrörning. Tillsätt buljong och lagerblad.
  3. Låt det sjuda, sänk till medel-låg värme, täck och låt det sjuda i 25-30 minuter.
  4. Ta bort lagerbladet och häll soppan i en mixer. Blanda tills det är slätt.
  5. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Servera med rostat bröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 299 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 63 %

Fett: 24 %