Pocherad torskfilé

25 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup pärl couscous
  • 3 cup vatten
  • 2 spsk vitt vin
  • 2 stykke citron i skivor
  • 1 blad laurelblad
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 stk torskfilé
  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup morot i pinnar
  • 1 cup mini majs, skuren
  • 1 cup sockerärter
  • 0,5 cup gröna ärtor, blancherade
  • 1 cup babyspenat

Instruktioner

  1. Blanda vatten, vin, citron, lagerblad, salt och peppar i en kastrull. Koka upp på hög värme.
  2. Sänk värmen tills det sjuder. Tillsätt sedan torsken och låt den pochera i 7 minuter. Häll under tiden kokande vatten över couscousen och låt stå i 10 minuter.
  3. Värm oljan i en stekpanna under tiden. Fräs vitlök tills den doftar. Tillsätt morot, majs, sockerärter, gröna ärtor och couscous.
  4. Stek i 5 minuter under ständig omrörning. Lägg spenaten på en tallrik. Lägg couscousen ovanpå. Lägg torsken ovanpå. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 525 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 18 %