Pocherad torskfilé

25 min. total

Ingredienser

  • 1,2 dl pärl couscous
  • 7,1 dl vatten
  • 2 msk vitt vin
  • 2 st citron i skivor
  • 1 blad laurelblad
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 st torskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyftor vitlök, finhackad
  • 2,4 dl morot i pinnar
  • 2,4 dl mini majs, skuren
  • 2,4 dl sockerärter
  • 1,2 dl gröna ärtor, blancherade
  • 2,4 dl babyspenat

Instruktioner

  1. Blanda vatten, vin, citron, lagerblad, salt och peppar i en kastrull. Koka upp på hög värme.
  2. Sänk värmen tills det sjuder. Tillsätt sedan torsken och låt den pochera i 7 minuter. Häll under tiden kokande vatten över couscousen och låt stå i 10 minuter.
  3. Värm oljan i en stekpanna under tiden. Fräs vitlök tills den doftar. Tillsätt morot, majs, sockerärter, gröna ärtor och couscous.
  4. Stek i 5 minuter under ständig omrörning. Lägg spenaten på en tallrik. Lägg couscousen ovanpå. Lägg torsken ovanpå. Gör det!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 525 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 18 %