Pizzan med blomkål

50 min. total

Ingredienser

  • 1 stk blomkål, buketter
  • 4 stk äggviter
  • 0,75 cup mozzarella, riven
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 0,5 spsk vitlökspulver
  • 4 spsk tomatsås
  • 1 cup spenat
  • 1,5 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Tillsätt blomkålen gradvis i en matberedare.
  2. Mixa blomkålen tills den liknar ris. Använd 3/4 av blomkålen och häll den i en skål.
  3. Tillsätt äggvita, 1/3 av mozzarellan, parmesan, vitlökspulver och peppar. Blanda ihop.
  4. Häll ut degen på plåten och tryck ut degen till en platt cirkel med hjälp av en kniv eller palettkniv. Grädda i ca 30 minuter.
  5. Bred ut tomatsås på botten. Toppa med spenat, tomat och ost. Grädda i 5-7 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 376 kcal.

Protein: 37 %

Kolhydrater: 27 %

Fett: 35 %