Pizza med parmaskinka

80 min. total

Ingredienser

  • 1 cup vatten
  • 2,3 tsk torrjäst
  • 1 spsk honung
  • 2,8 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk olivolja
  • 4 spsk tomatsås
  • 8 ounce serranoskinka

Instruktioner

  1. Rör ihop vatten, jäst och honung i en liten skål. Låt den vila tills den skummar.
  2. Ta en ny skål och blanda mjöl, salt och jästblandning tills det blir en degklump.
  3. Smörj en ny skål med olja. Lägg degen i skålen och täck den med plastfolie. Ställ skålen på en varm plats och låt degen jäsa i ca 1 timme.
  4. Förvärm ugnen till 220 °C. Kavla ut degen till önskad form. Strö mjöl över en bakplåt och lägg degen på plåten.
  5. Häll på tomatsåsen och ringla över olivolja. Grädda i 10-15 minuter. Lägg parmaskinka på toppen och skär upp pizzan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 1090 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 57 %

Fett: 22 %