Pizza carbonara med ärtor

40 min. total

Ingredienser

  • 1,8 dl fullkornsvetemjöl
  • 1,8 dl vetemjöl
  • 2,3 tsk torrjäst
  • 0,75 tsk salt
  • 0,25 tsk socker
  • 1,2 dl varmt vatten
  • 2 tsk olivolja
  • 4 st kalkonbacon, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2,4 dl mozzarella, riven
  • 1,2 dl gröna ärtor, blancherade
  • 2 st ägg

Instruktioner

  1. Lägg allt mjöl, jäst, salt och socker i en matberedare. Blanda tills det är kombinerat. Blanda varmt vatten och olja i en mätbägare.
  2. Häll i den varma vätskan medan motorn är igång tills blandningen blir en klibbig klump. Kör motorn i ytterligare en minut för att knåda degen.
  3. Tillsätt vatten eller mjöl vid behov. Lägg degklumpen på en yta beströdd med mjöl. Smörj en bit plastfolie och lägg den över degen.
  4. Låt degen vila i 20 minuter innan den rullas ut för att få en bättre konsistens. Placera en pizzasten på det nedersta ugnsstället.
  5. Förvärm ugnen till 260 °C. Kavla ut degen till önskad storlek. Lägg dem på en bakplåtspapper.
  6. Stek baconet i en panna utan fästmassa tills det är krispigt. Hacka baconet i bitar.
  7. Pensla degen med vitlök. Dra ut gallret med pizzastenen. Strö mjöl på stenen så att degen inte fastnar på stenen. Lägg degen på stenen.
  8. Strö över ost, ärtor och bacon på pizzan. Lämna några centimeter runt kanten för att lägga upp skorpan. Lägg ägg i mitten av pizzan. Grädda i 12-15 minuter. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 706 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 28 %