Pizza carbonara med ärtor

40 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,75 cup vetemjöl
  • 2,3 tsk torrjäst
  • 0,75 tsk salt
  • 0,25 tsk socker
  • 0,5 cup varmt vatten
  • 2 tsk olivolja
  • 4 stykke kalkonbacon, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup mozzarella, riven
  • 0,5 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 stk ägg

Instruktioner

  1. Lägg allt mjöl, jäst, salt och socker i en matberedare. Blanda tills det är kombinerat. Blanda varmt vatten och olja i en mätbägare.
  2. Häll i den varma vätskan medan motorn är igång tills blandningen blir en klibbig klump. Kör motorn i ytterligare en minut för att knåda degen.
  3. Tillsätt vatten eller mjöl vid behov. Lägg degklumpen på en yta beströdd med mjöl. Smörj en bit plastfolie och lägg den över degen.
  4. Låt degen vila i 20 minuter innan den rullas ut för att få en bättre konsistens. Placera en pizzasten på det nedersta ugnsstället.
  5. Förvärm ugnen till 260 °C. Kavla ut degen till önskad storlek. Lägg dem på en bakplåtspapper.
  6. Stek baconet i en panna utan fästmassa tills det är krispigt. Hacka baconet i bitar.
  7. Pensla degen med vitlök. Dra ut gallret med pizzastenen. Strö mjöl på stenen så att degen inte fastnar på stenen. Lägg degen på stenen.
  8. Strö över ost, ärtor och bacon på pizzan. Lämna några centimeter runt kanten för att lägga upp skorpan. Lägg ägg i mitten av pizzan. Grädda i 12-15 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 706 kcal.

Protein: 24 %

Kolhydrater: 48 %

Fett: 28 %