Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Pizza carbonara med ärtor
40 min. total
Ingredienser
- 1,8 dl fullkornsvetemjöl
- 1,8 dl vetemjöl
- 2,3 tsk torrjäst
- 0,75 tsk salt
- 0,25 tsk socker
- 1,2 dl varmt vatten
- 2 tsk olivolja
- 4 st kalkonbacon, hackad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 2,4 dl mozzarella, riven
- 1,2 dl gröna ärtor, blancherade
- 2 st ägg
Instruktioner
- Lägg allt mjöl, jäst, salt och socker i en matberedare. Blanda tills det är kombinerat. Blanda varmt vatten och olja i en mätbägare.
- Häll i den varma vätskan medan motorn är igång tills blandningen blir en klibbig klump. Kör motorn i ytterligare en minut för att knåda degen.
- Tillsätt vatten eller mjöl vid behov. Lägg degklumpen på en yta beströdd med mjöl. Smörj en bit plastfolie och lägg den över degen.
- Låt degen vila i 20 minuter innan den rullas ut för att få en bättre konsistens. Placera en pizzasten på det nedersta ugnsstället.
- Förvärm ugnen till 260 °C. Kavla ut degen till önskad storlek. Lägg dem på en bakplåtspapper.
- Stek baconet i en panna utan fästmassa tills det är krispigt. Hacka baconet i bitar.
- Pensla degen med vitlök. Dra ut gallret med pizzastenen. Strö mjöl på stenen så att degen inte fastnar på stenen. Lägg degen på stenen.
- Strö över ost, ärtor och bacon på pizzan. Lämna några centimeter runt kanten för att lägga upp skorpan. Lägg ägg i mitten av pizzan. Grädda i 12-15 minuter. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 706 kcal.
Protein: 24 %
Kolhydrater: 48 %
Fett: 28 %