Pitabröd med spenat och köttfärs

20 min. total

Ingredienser

  • 8 ounce yoghurt, naturlig
  • 0,33 cup gurka i tärningar
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk olivolja
  • 1 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 4 stk pitabröd, fullkornsbröd
  • 2 cup spenat

Instruktioner

  1. Gör dressingen i en mixer genom att tillsätta yoghurt, gurka, vitlök, salt och peppar. Mixa tills dressingen är slät och ställ den i kylskåp.
  2. Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 8-10 minuter. Strö över oregano, vitlökspulver och lökpulver och blanda ordentligt. Under tiden värmer du pitabröden enligt anvisningarna på förpackningens baksida.
  3. Ta bort köttet från värmen, skär en ficka i pitabrödet och fyll den med spenat, kött och yoghurtdressing. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 471 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 36 %

Fett: 36 %