Penne med marinarasås

40 min. total

Ingredienser

  • 1 pound pennepasta, fullkorn
  • 2 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 3,5 cup skalade, hackade tomater
  • 1 stk timiankvist
  • 1 blad basilika, hackad
  • 3 stk tomat, hackad
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 3 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av. Värm oljan i en kastrull på medelhög värme.
  2. Fräs lök och vitlök i 3 minuter under omrörning. Tillsätt tomaten och koka upp.
  3. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 10 minuter. Tillsätt timjan, basilika och skalade tomater.
  4. Låt det sjuda i några minuter tills det är genomvarmt. Ta bort timjankvisten. Smaka av med salt och peppar och rör om.
  5. Servera pastan med marinarasåsen ovanpå. Garnera med persilja och parmesan. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 378 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 63 %

Fett: 22 %