Pasta med sparris och pesto

20 min. total

Ingredienser

  • 6 ounce fettuccine, fullkorn
  • 1 spsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 8 stk sparris, blancherad
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 3 spsk grön pesto
  • 4 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 kopp av pastavattnet innan du häller av pastan.
  2. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlöken i 30 sekunder.
  3. Tillsätt den skalade sparrisen och citronsaften. Sautera i ytterligare 2-3 minuter eller tills sparrisen är mjuk.
  4. Tillsätt pasta och pesto och rör om. Tillsätt långsamt pastavattnet tills den önskade konsistensen är uppnådd.
  5. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med riven parmesanost. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 602 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 39 %