Pasta med räkor, tomat och basilika

30 min. total

Ingredienser

  • 1,5 pound räkor, skalade
  • 6 tsk olivolja
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 15 ounce tomat, skalad och hackad, med saft
  • 2 cup vatten
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,75 pound spaghetti, fullkorn
  • 1,5 cup basilika, hackad

Instruktioner

  1. Krydda räkorna med salt och peppar. Värm 2/3 av oljan på hög värme i en stekpanna. Tillsätt räkorna och stek i 3 minuter. Lägg över i en skål.
  2. Tillsätt den sista tredjedelen av olivoljan och vitlöken i samma stekpanna och stek på medelvärme i 30 sekunder. Tillsätt de hackade tomaterna med saft och vatten.
  3. Koka upp den. Sänk värmen och låt tomaterna sjuda i cirka 15 minuter. Ta bort såsen från värmen, tillsätt körsbärstomaterna och rör om. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt salt.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av. Tillsätt tomatsås, räkor och basilika och rör om. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 594 kcal.

Protein: 37 %

Kolhydrater: 45 %

Fett: 18 %