Pasta med räkor, tomat och basilika

30 min. total

Ingredienser

  • 680 gram räkor, skalade
  • 6 tsk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 410 gram tomat, skalad och hackad, med saft
  • 4,7 dl vatten
  • 4,7 dl körsbärstomat, halverad
  • 340 gram spaghetti, fullkorn
  • 3,5 dl basilika, hackad

Instruktioner

  1. Krydda räkorna med salt och peppar. Värm 2/3 av oljan på hög värme i en stekpanna. Tillsätt räkorna och stek i 3 minuter. Lägg över i en skål.
  2. Tillsätt den sista tredjedelen av olivoljan och vitlöken i samma stekpanna och stek på medelvärme i 30 sekunder. Tillsätt de hackade tomaterna med saft och vatten.
  3. Koka upp den. Sänk värmen och låt tomaterna sjuda i cirka 15 minuter. Ta bort såsen från värmen, tillsätt körsbärstomaterna och rör om. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt salt.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av. Tillsätt tomatsås, räkor och basilika och rör om. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 594 kcal.

Protein: 37 %

Kolhydrater: 45 %

Fett: 18 %