Pasta med lax och ärtor

20 min. total

Ingredienser

  • 200 gram fusilli, fullkorn
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 50 gram gröna ärtor, blancherade
  • 200 gram rökt laxfilé i bitar
  • 140 gram grädde, lågfett
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 cup grönsaksbuljong
  • 50 gram spenat

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara pastavattnet.
  2. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt vårlök och vitlök. Stek i 5 minuter.
  3. Tillsätt de frysta ärtorna, laxen, grädden, citronsaften, buljongen och pastavattnet.
  4. Koka i 3-4 minuter. Rör ner spenat och pasta. Blanda tills pastan är täckt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 783 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 40 %.