Pasta med avokado- och pekannötspesto

25 min. total

Ingredienser

  • 12 ounce spaghetti, fullkorn
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk avokado i skivor
  • 1 cup spenat
  • 0,5 cup pekannötter, rostade
  • 0,25 cup basilika
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt och peppar

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara pastavattnet. Blanda vitlök, avokado, spenat, pekannötter, basilika, parmesanost och citronsaft i en mixer.
  2. Blanda tills det är slätt. Tillsätt hälften av pastavattnet lite i taget tills den önskade konsistensen är uppnådd.
  3. Smaka av med salt och peppar. Ta en skål och blanda pastan med peston. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 538 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 51 %

Fett: 34%