Pasta med ärtor, spenat och tonfisk

20 min. total

Ingredienser

  • 400 gram pennepasta, fullkorn
  • 2 tsk olivolja
  • 1 stk lök i skivor
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 430 gram tonfisk, avrunnen
  • 2 cup gröna ärtor, blancherade
  • 100 gram spenat

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara pastavattnet.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs löken i 3 minuter.
  3. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt tonfisk, ärtor och spenat.
  4. Stek i 2 minuter tills spenaten lockar ihop sig. Säsong.
  5. Tillsätt pasta och pastavatten i kastrullen. Rör om för att blanda. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 568 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 57 %

Fett: 11 %