Pasta med ärtor och lax

20 min. total

Ingredienser

  • 350 gram pasta, fullkorn
  • 400 gram laxfilé i bitar
  • 3,5 translation missing: da.fluid_ounce grädde, lågfett
  • 300 gram gröna ärtor, blancherade
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 8 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg laxen i en kastrull och täck den med kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet, täck över och ta bort det från värmen. Låt laxen pochera i 10 minuter. Låt dem rinna av och ta bort skalet.
  3. Skär laxen i stora flingor. Värm grädden i en stekpanna. Tillsätt ärtor och lax.
  4. Tillsätt citronsaft, citronskal, salt och peppar. Värm igenom. Tillsätt pastan och hälften av parmesanen.
  5. Blanda ordentligt. Smaka av med kryddor. Servera och garnera med resten av parmesanen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 689 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 32 %