Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Paprika kycklingsallad med tahini-dressing
35 min. total
Ingredienser
-
Kylling
2 st kycklingbröst - 1 msk olivolja
- 2 msk paprika
- 1 msk vitlökspulver
-
Dressing
2 msk tahini - 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk limejuice
-
Salat
12 dl rucola - 2,4 dl blåbär
- 1,2 dl fetaost i tärningar
- 0,6 dl morot, riven
Instruktioner
-
Kyckling
Förvärm ugnen till 175 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Pensla kycklingbrösten med olja och lägg dem på plåten. Strö paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar över kycklingen. - Grädda dem i 15 minuter. Vänd sedan kycklingen och grädda i ytterligare 15 minuter.
- Kontrollera om kycklingen är klar. När du är klar, ta ut den och låt den svalna i 5 minuter.
-
Dressing
Medan kycklingen är i ugnen, vispa ihop tahini, äppelcidervinäger, limejuice, salt och peppar i en skål. - Krydda med kryddor. Dressingen ska vara tjock och krämig. Ställ åt sidan.
-
Sallad
Blanda ruccola, blåbär, fetaost och morötter i en salladsskål. - Skär kycklingen i skivor och lägg den på salladen. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 601 kcal.
Protein: 32 %
Kolhydrater: 16 %
Fett: 52 %