Paprika kycklingsallad med tahini-dressing

35 min. total

Ingredienser

  • Kylling
    2 stk kycklingbröst
  • 1 spsk olivolja
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk vitlökspulver
  • Dressing
    2 spsk tahini
  • 1 spsk äppelcidervinäger
  • 2 spsk limejuice
  • Salat
    5 cup rucola
  • 1 cup blåbär
  • 0,5 cup fetaost i tärningar
  • 0,25 cup morot, riven

Instruktioner

  1. Kyckling
    Förvärm ugnen till 175 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Pensla kycklingbrösten med olja och lägg dem på plåten. Strö paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar över kycklingen.
  2. Grädda dem i 15 minuter. Vänd sedan kycklingen och grädda i ytterligare 15 minuter.
  3. Kontrollera om kycklingen är klar. När du är klar, ta ut den och låt den svalna i 5 minuter.
  4. Dressing
    Medan kycklingen är i ugnen, vispa ihop tahini, äppelcidervinäger, limejuice, salt och peppar i en skål.
  5. Krydda med kryddor. Dressingen ska vara tjock och krämig. Ställ åt sidan.
  6. Sallad
    Blanda ruccola, blåbär, fetaost och morötter i en salladsskål.
  7. Skär kycklingen i skivor och lägg den på salladen. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 601 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 16 %

Fett: 52 %