Pappardelle med varmrökt lax

20 min. total

Ingredienser

  • 1 pound pappardelle, fullkorn
  • 2 spsk smör
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 1 spsk vitt vin
  • 0,5 cup grädde, lågfett
  • 12 spsk parmesan, riven
  • 200 gram rökt laxfilé i bitar
  • 5 gram basilika

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är färdigkokt, men spara lite vatten till senare! Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Tillsätt schalottenlöken och stek tills den är gyllene. Häll vitt vin i kastrullen och låt koka i 1 minut. Tillsätt sedan grädden i kastrullen och koka upp. Tillsätt slutligen parmesanosten samt salt och peppar.
  3. Rör om såsen tills den är slät. Lägg pastan i kastrullen tillsammans med det sparade pastavattnet och låt den stå på medelvärme.
  4. Tillsätt den varmrökta laxen och blanda ordentligt med pastan. Låt såsen tjockna och ta sedan bort den från värmen. Servera med parmesan och basilika. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 682 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 39 %