Panini med spenat och mozzarella

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1,5 cup babyspenat
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat
  • 4 ounce mozzarella i skivor
  • 0,5 stk tomat i skivor

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och fräs i cirka 30 sekunder.
  2. Tillsätt spenaten och stek i ytterligare 30 sekunder. Smaka av med salt och peppar. Värm upp ett panini-järn eller en brödrost.
  3. Lägg spenaten på brödet. Lägg mozzarella och tomat ovanpå.
  4. Smaka av med salt och peppar och lägg på en brödskiva. Pensla smörgåsen med olja.
  5. Placera smörgåsarna i panininätet. Grilla tills osten smälter, 3-6 minuter.
  6. Ta bort från paninigallret och servera. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 386 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 32 %

Fett: 49 %