Omelett med svamp och tomat

20 min. total

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 85 gram skivad svamp
  • 75 gram körsbärstomater i kvartar
  • 6 stk ägg, vispade
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 2 stykke rostat rågbröd

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek champinjonerna i 4-5 minuter.
  2. Tillsätt tomaterna och stek i 1-2 minuter tills de är mjuka. Vispa ihop ägg, persilja, salt och peppar i en skål.
  3. Tillsätt äggblandningen och vänd runt i kastrullen tills äggblandningen har stelnat.
  4. Lägg omeletten på en tallrik och garnera med persilja. Servera med rostat rågbröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 365 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 29 %

Fett: 46 %