Omelett med svamp

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 cup skivad svamp
  • 0,25 cup tomat i tärningar
  • 0,5 stk röd paprika, tärnad
  • 2 stk ägg, vispade
  • 1 tsk dill, hackad
  • 1 stykke rostat rågbröd

Instruktioner

  1. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek champinjonerna i 4-5 minuter.
  2. Tillsätt tomater och stek i 1-2 minuter, tillsätt paprika. Fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka.
  3. Ta bort dem från pannan och täck dem för att hålla dem varma. Torka av kastrullen. Vispa ihop ägg, dill, salt och peppar.
  4. Hetta upp resten av oljan i pannan. Tillsätt äggblandningen och vänd runt i kastrullen tills äggblandningen är fast.
  5. Lägg omeletten på en tallrik och skeda upp svampblandningen på toppen. Servera med rostat rågbröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 401 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 29 %

Fett: 53 %