Nicoise-sallad med lax

25 min. total

Ingredienser

  • 1,5 cup tärnad potatis
  • 2 stk ägg
  • 2 cup rucola
  • 1,5 cup gröna bönor, blancherade
  • 1 cup svarta oliver
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 2 stk laxfilé
  • 0,5 tsk olivolja

Instruktioner

  1. Koka potatisen tills den är mjuk. Skär dem i skivor.
  2. Under tiden kokar du äggen tills de är hårdkokta. Låt dem rinna av, svalna i kallt vatten, skala och skiva dem.
  3. Lägg ruccola, potatis, ägg, gröna bönor, tomater och oliver i en djup skål.
  4. Vispa ihop senap, citronsaft och honung i en liten skål. Smaka av.
  5. Hetta upp en gjutjärnspanna med shortening på medelhög värme.
  6. Krydda laxen med salt och peppar. Stek laxen i 2 minuter på ena sidan.
  7. Vänd och stek ytterligare 2-3 minuter. Servera laxen ovanpå salladen. Ringla över dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 654 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 22 %

Fett: 51 %