Nicoise-sallad med lax

25 min. total

Ingredienser

  • 3,5 dl tärnad potatis
  • 2 st ägg
  • 4,7 dl rucola
  • 3,5 dl gröna bönor, blancherade
  • 2,4 dl svarta oliver
  • 1,2 dl körsbärstomat, halverad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 2 st laxfilé
  • 0,5 tsk olivolja

Instruktioner

  1. Koka potatisen tills den är mjuk. Skär dem i skivor.
  2. Under tiden kokar du äggen tills de är hårdkokta. Låt dem rinna av, svalna i kallt vatten, skala och skiva dem.
  3. Lägg ruccola, potatis, ägg, gröna bönor, tomater och oliver i en djup skål.
  4. Vispa ihop senap, citronsaft och honung i en liten skål. Smaka av.
  5. Hetta upp en gjutjärnspanna med shortening på medelhög värme.
  6. Krydda laxen med salt och peppar. Stek laxen i 2 minuter på ena sidan.
  7. Vänd och stek ytterligare 2-3 minuter. Servera laxen ovanpå salladen. Ringla över dressingen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 654 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 22 %

Fett: 51 %