Muffins med spenat och feta

40 min. total

Ingredienser

  • 2 cup vetemjöl
  • 1 spsk bakpulver
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • 0,25 tsk vitlökspulver
  • 0,25 tsk torkad oregano
  • 2 stk ägg
  • 0,75 cup mjölk
  • 0,5 cup smör, smält
  • 2 tsk socker
  • 2 cup spenat, hackad
  • 0,5 cup fetaost, smulad
  • 2 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg papper i en muffinsform.
  2. Vispa ihop mjöl, bakpulver, soda, salt, peppar, vitlökspulver och oregano.
  3. Ta en ny skål och vispa ihop ägg, mjölk, smör och socker. Rör ner det i de torra ingredienserna.
  4. Blanda spenat, feta och parmesan i degen. Skeda upp smeten i muffinsformarna. Grädda i 20-25 minuter.
  5. Låt muffinsen svalna på en plåt i 10 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 397 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 40 %.

Fett: 47 %