Muffins med morot och kål

40 min. total

Ingredienser

  • 300 gram speltmjöl, fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 tsk gurkmeja, mald
  • 1 tsk paprika
  • 2 stk ägg
  • 3 spsk olivolja
  • 7 spsk yoghurt, naturlig
  • 0,33 cup vatten
  • 4 blad vitkål, hackad
  • 1 stk morot, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 100 gram cheddar, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Sila alla torra ingredienser - dinkelmjöl, bakpulver, soda, salt, peppar, gurkmeja och paprika - i en skål. Gör en grop i mitten.
  2. Vispa ihop ägg, olja, yoghurt och vatten och häll det i de torra ingredienserna. Rör ihop degen. Var försiktig så att du inte blandar för mycket. Tillsätt vatten om degen är för tjock.
  3. Tillsätt grönsakerna och 3/4 av osten. Vik försiktigt in i degen. Lägg papper i en muffinsform och häll i smeten. Strö över resten av osten.
  4. Grädda i 20-25 minuter. Stora muffins måste gräddas längre. Låt dem svalna på ett bakgaller. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 348 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 47 %

Fett: 39 %