Muffins med havre och blåbär

60 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup havregrynsgröt
  • 0,5 cup mandelmjölk
  • 1 spsk honung
  • 1 stk äpple, rivet
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 stk äggviter
  • 0,5 spsk kokosolja
  • 0,25 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,12 tsk bakpulver
  • 0,5 cup blåbär

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Placera pappersformar i en muffinsform och spraya med olja.
  2. Lägg havregrynen i en matberedare och mixa. Blötlägg havregrynen i mandelmjölk i 30 minuter.
  3. Ta en skål och blanda de våta ingredienserna - honung, rivet äpple, vanilj, äggvita och olja - ordentligt.
  4. I en annan skål vispar du ihop de torra ingredienserna - mjöl, salt och bakpulver.
  5. Blanda havregryn, mjölk och de våta ingredienserna. Rör om ordentligt.
  6. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna lite i taget under omrörning. Tillsätt sedan blåbären till degen.
  7. Häll upp smeten i muffinsformarna. Grädda i 22-24 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 101 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 69 %

Fett: 20 %.