Muffins med havre, banan och äpple

40 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup havregrynsgröt
  • 0,5 cup fullkornsvetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 0,75 tsk kanel, malen
  • 0,25 tsk muskotnöt, mald
  • 1 stk ägg
  • 2 spsk rapsolja
  • 3 spsk mjölk
  • 1 cup banan, mest
  • 0,5 cup äpple, rivet

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Blanda de torra ingredienserna: havre, mjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot. Ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop ägg och olja och tillsätt gradvis mjölken. Rör i de torra ingredienserna.
  3. När mjölet nästan är integrerat, tillsätt äpple och banan. Rör om tills frukten är integrerad. Var försiktig så att du inte rör om för mycket!
  4. Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i 25 minuter. Servera varmt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 248 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 54 %

Fett: 36 %