Muffins med blåbär och havre

35 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup havregrynsgröt
  • 0,5 cup kärnmjölk
  • 0,5 cup vetemjöl
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 cup brunt mjöl
  • 0,5 stk ägg, vispade
  • 0,12 cup rapsolja
  • 1 tsk citronskal
  • 0,5 cup blåbär

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg en bakplåt i mitten. Placera pappret i muffinsformarna.
  2. Blanda havregryn och skummjölk i en skål. Låt den vila.
  3. Tillsätt mjöl, bakpulver, soda, salt och brunt socker i en ny skål. Vispa ihop och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt ägget, oljan och citronskalet till havreblandningen och blanda ihop.
  5. Tillsätt havreblandningen till de torra ingredienserna och rör om tills en jämn deg bildas. Tillsätt blåbären.
  6. Fyll muffinsformarna 3/4 fulla. Grädda i 15-22 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 224 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 57 %

Fett: 34%