Muffin med spenat och keso

50 min. total

Ingredienser

  • 150 gram spenat
  • 1 tsk salt
  • 3 stk ägg
  • 2 spsk olivolja
  • 40 gram pinjenötter
  • 150 gram höstost, smulad
  • 200 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Skölj spenaten och skär den. Salta spenaten och låt den ligga i blöt i 10 minuter.
  2. Förvärm ugnen till 175 °C. Vispa ihop ägg och olja.
  3. Tillsätt pinjenötter, keso och spenat och blanda ordentligt.
  4. Blanda mjölet och bakpulvret och tillsätt det till äggblandningen.
  5. Skeda 2-3 matskedar i smorda muffinsformar. Grädda i 35-40 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 399 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 42 %