Morotsplattor med yoghurtdipp

25 min. total

Ingredienser

  • 4 st ägg, vispade
  • 450 gram morot, riven
  • 0,8 dl koriander, hackad
  • 0,6 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2,4 dl yoghurt, naturlig
  • 2 msk citronsaft
  • 2,4 dl rucola

Instruktioner

  1. Blanda ägg, morot, koriander och mjöl i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp oljan i en smidespanna på medelhög värme. Tillsätt några klumpar av smeten i pannan.
  3. Stek i 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en tallrik med hushållspapper.
  4. Upprepa tills all deg är använd. Tillsätt olja i stekpannan vid behov.
  5. Tillsätt hälften av citronsaften till yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda rucola med resten av citronsaften och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera tallrikarna med yoghurtdressing och sallad. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 240 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 34 %

Fett: 48 %