Morotsplattor med yoghurtdipp

25 min. total

Ingredienser

  • 4 stk ägg, vispade
  • 1 pound morot, riven
  • 0,33 cup koriander, hackad
  • 0,25 cup vetemjöl
  • 2 spsk olivolja
  • 1 cup yoghurt, naturlig
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 cup rucola

Instruktioner

  1. Blanda ägg, morot, koriander och mjöl i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp oljan i en smidespanna på medelhög värme. Tillsätt några klumpar av smeten i pannan.
  3. Stek i 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en tallrik med hushållspapper.
  4. Upprepa tills all deg är använd. Tillsätt olja i stekpannan vid behov.
  5. Tillsätt hälften av citronsaften till yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda rucola med resten av citronsaften och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera tallrikarna med yoghurtdressing och sallad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 240 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 34 %

Fett: 48 %