Mexikansk pizza

45 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,75 cup vetemjöl
  • 2,3 tsk torrjäst
  • 0,75 tsk salt
  • 0,25 tsk socker
  • 0,5 cup varmt vatten
  • 1,5 spsk olivolja
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk taco-krydda
  • 1 cup mozzarella, riven
  • 0,5 cup höstost, smulad
  • 0,25 cup kidneybönor, avrunna
  • 0,25 cup majs, avrunnen
  • 1 spsk tabasco
  • 1 cup tomatsås

Instruktioner

  1. Lägg allt mjöl, jäst, salt och socker i en matberedare. Blanda tills det är kombinerat.
  2. Blanda varmt vatten och 1/3 av oljan i en mätbägare. Häll i så mycket av den heta vätskan att det blir en klibbig klump.
  3. Bearbeta tills degen bildar en klump och fortsätt i ytterligare 1 minut för att knåda degen. Tillsätt vätska vid behov.
  4. Lägg degklumpen på en yta beströdd med mjöl. Smörj en bit plastfolie och lägg den över degen. Låt degen vila i 20 minuter.
  5. Placera en pizzasten på det nedersta ugnsstället. Förvärm ugnen till högsta temperatur. Kavla ut degen till önskad storlek.
  6. Flytta över botten till en bakplåtspapper. Vispa ihop resten av oljan, vitlöken och kryddorna i en skål.
  7. Pensla degen med kryddolja. Strö mjöl på pizzastenen för att undvika att degen fastnar. Flytta basen till stenen.
  8. Bred ut tomatsås och strö över mozzarella, keso, bönor, majs och Tabasco på botten. Lämna några centimeter runt kanten för att lägga upp skorpan.
  9. Grädda pizzan i 10-14 minuter tills den är krispig. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 457 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 60 %.

Fett: 23 %