Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Mexikansk pizza
45 min. total
Ingredienser
- 1,8 dl fullkornsvetemjöl
- 1,8 dl vetemjöl
- 2,3 tsk torrjäst
- 0,75 tsk salt
- 0,25 tsk socker
- 1,2 dl varmt vatten
- 1,5 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 1 msk taco-krydda
- 2,4 dl mozzarella, riven
- 1,2 dl höstost, smulad
- 0,6 dl kidneybönor, avrunna
- 0,6 dl majs, avrunnen
- 1 msk tabasco
- 2,4 dl tomatsås
Instruktioner
- Lägg allt mjöl, jäst, salt och socker i en matberedare. Blanda tills det är kombinerat.
- Blanda varmt vatten och 1/3 av oljan i en mätbägare. Häll i så mycket av den heta vätskan att det blir en klibbig klump.
- Bearbeta tills degen bildar en klump och fortsätt i ytterligare 1 minut för att knåda degen. Tillsätt vätska vid behov.
- Lägg degklumpen på en yta beströdd med mjöl. Smörj en bit plastfolie och lägg den över degen. Låt degen vila i 20 minuter.
- Placera en pizzasten på det nedersta ugnsstället. Förvärm ugnen till högsta temperatur. Kavla ut degen till önskad storlek.
- Flytta över botten till en bakplåtspapper. Vispa ihop resten av oljan, vitlöken och kryddorna i en skål.
- Pensla degen med kryddolja. Strö mjöl på pizzastenen för att undvika att degen fastnar. Flytta basen till stenen.
- Bred ut tomatsås och strö över mozzarella, keso, bönor, majs och Tabasco på botten. Lämna några centimeter runt kanten för att lägga upp skorpan.
- Grädda pizzan i 10-14 minuter tills den är krispig. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 457 kcal.
Protein: 18 %
Kolhydrater: 60 %.
Fett: 23 %