Mexikansk maträtt

25 min. total

Ingredienser

  • 1 stk kycklingbröst
  • 0,5 tsk taco-krydda
  • 0,5 spsk olivolja
  • 0,25 cup brunt ris, kokt
  • 0,5 cup spenat
  • 0,25 cup majs, avrunnen
  • 0,25 stk avokado i skivor
  • 0,25 cup kidneybönor, avrunna
  • 0,25 cup körsbärstomater i kvartar
  • 0,25 cup rödlök i skivor

Instruktioner

  1. Blanda kyckling, olja och tacokrydda i en skål. Hetta upp en panna med non-stick på medelhög värme.
  2. Stek kycklingen i 5-7 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen från stekpannan och skär den i skivor. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Ta en djup tallrik och lägg riset i den. Fördela kyckling, spenat, majs, avokado, bönor, tomater och lök. Servera med dressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 634 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 32 %