Medelhavsmakrill

50 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup gröna oliver
  • 1,5 spsk kapris, hackad
  • 1 tsk röd chili, hackad
  • 1 cup körsbärstomat, halverad
  • 2 stk makrillfilé
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal

Instruktioner

  1. Värm olivoljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök, oliver och kapris. Stek tills vitlökskanten börjar bli brun.
  2. Rör i chilin. Tillsätt tomaten och koka i cirka 10 minuter. Ta bort från värmen. Hetta upp en stekpanna i smidesjärn på medelhög värme.
  3. Pensla makrillen med olivolja och strö över salt och peppar. Grilla fisken 5-6 minuter på varje sida. Servera makrillen på en bädd av tomatsås. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 401 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 74 %