Medelhavsmakrill

50 min. total

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 2,4 dl gröna oliver
  • 1,5 msk kapris, hackad
  • 1 tsk röd chili, hackad
  • 2,4 dl körsbärstomat, halverad
  • 2 st makrillfilé
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal

Instruktioner

  1. Värm olivoljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök, oliver och kapris. Stek tills vitlökskanten börjar bli brun.
  2. Rör i chilin. Tillsätt tomaten och koka i cirka 10 minuter. Ta bort från värmen. Hetta upp en stekpanna i smidesjärn på medelhög värme.
  3. Pensla makrillen med olivolja och strö över salt och peppar. Grilla fisken 5-6 minuter på varje sida. Servera makrillen på en bädd av tomatsås. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 401 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 74 %