Medelhavs couscous-sallad

15 min. total

Ingredienser

  • 1 cup couscous, fullkorn
  • 2 spsk olivolja
  • 0,25 cup vitvinsvinäger
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk honung
  • 2 cup rucola
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 0,5 cup granatäpplefrön

Instruktioner

  1. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och låt svalna.
  2. Vispa ihop olivolja, vinäger, vitlök, honung, salt och peppar.
  3. Blanda ruccola, couscous, avokado, tomat och granatäpplekärnor i en salladsskål.
  4. Häll dressingen över och vänd runt salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 619 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 54 %

Fett: 37 %