Matpannkaka med svamp och spenat

20 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,12 tsk salt
  • 1 stk ägg, vispade
  • 0,3 cup mjölk
  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 pound skivad svamp
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 ounce babyspenat
  • 2 spsk höstost, smulad

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl, salt, ägg och mjölk till en jämn smet. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna på medel-låg värme.
  2. Lägg degen i formen. Vänd på formen tills smeten täcker botten av formen. Stek i 30-60 sekunder. Vänd pannkakan och stek den i ytterligare 20-30 sekunder.
  3. Lägg pannkakorna på vaxat papper. Värm resten av oljan på medelhög värme. Tillsätt champinjonerna. Stek under omrörning i cirka 10 minuter.
  4. Rör ner persilja, vitlök, salt och peppar. Stek i 1 minut. Sänk värmen till medelvärme och rör ner spenaten. Täck över och låt koka i 2 minuter.
  5. Fördela blandningen i mitten av pannkakorna och lägg på keso. Rulla ihop pannkakorna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 404 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 34 %

Fett: 46 %