Marockanska linser med kikärtsgryta

70 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk kanel, malen
  • 0,25 tsk ingefära, mald
  • 18 ounce tomater, hackade
  • 1 cup bruna linser
  • 14 ounce kikärter, avrunna
  • 2 cup kycklingbuljong
  • 3 cup spenat
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 cup koriander, hackad
  • 1 cup grekisk yoghurt

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök tills de är mjuka och väldoftande.
  2. Tillsätt paprika, spiskummin, kanel och malen ingefära. Rör om i 2 minuter.
  3. Tillsätt tomater, linser, kikärter och buljong. Koka upp, sänk sedan volymen och låt sjuda under lock i 40 minuter eller tills linserna är mjuka.
  4. Tillsätt spenat och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med koriander och grekisk yoghurt.

Näring (per person)

Kalorier: 456 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 24 %