Marinerad tofu-sallad

15 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk jordnötssmör
  • 1 spsk sojasås
  • 0,5 spsk sesamolja
  • 1 spsk risvinäger
  • 0,5 spsk tabasco
  • 0,5 tsk agave sirap
  • 1 spsk vatten
  • 25 ounce tofu
  • 10 ounce blandad sallad
  • 3 stk morot, band
  • 4 spsk mandlar, hackade
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 1 stk skivad grön chili

Instruktioner

  1. Vispa ihop jordnötssmör, sojasås, sesamolja, vinäger, tabasco, sirap och vatten.
  2. Häll 1/2 av marinaden över tofun. Låt marinera i 10 minuter och vänd tofun halvvägs.
  3. Gör en bas av sallad. Skär tofun i tärningar och lägg den ovanpå. Tillsätt morot, rödlök och chili. Ringla resten av marinaden över salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 294 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 21 %

Fett: 52 %