Mango stek sallad

30 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup koriander, hackad
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 1 spsk vitlök, finhackad
  • 1 spsk fisksås
  • 1 spsk sojasås
  • 1 pound flankstek
  • 3 spsk limejuice
  • 2 spsk vatten
  • 1 spsk jordnötssmör
  • 3 cup spenat
  • 3 cup rucola
  • 1 stk mango i skivor
  • 2 spsk jordnötter, rostade

Instruktioner

  1. Förvärm grillen till medelhög värme. Lägg koriander, ingefära, vitlök, fisksås och sojasås i en påse.
  2. Tillsätt biffen och låt den dra i 15 minuter. Ta ut biffen och spara marinaden. Pensla grillgallret med fett. Lägg steken ovanpå.
  3. Ringla över resten av marinaden. Grilla biffen i 5 minuter på varje sida. Ta bort från värmen och täck med aluminiumfolie. Låt vila i 5 minuter och skär sedan i skivor.
  4. Vispa ihop limejuice, vatten, jordnötssmör och peppar i en skål.
  5. Tillsätt spenat och ruccola och vänd runt salladen. Lägg mango, jordnötter och biff på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 505 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 11 %

Fett: 70 %