Lunchpaket: grillad kyckling och grönkål

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk kycklingbröst
  • 0,25 tsk salt och peppar
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 cup kål, hackad
  • 0,5 cup kikärter, avrunna
  • 1 spsk mandel
  • 1 cup vindruvor

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan på medelvärme. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Lägg kycklingen i stekpannan och stek i 5 minuter på varje sida. Lägg den på en tallrik och skär den i skivor.
  3. Vispa ihop olivolja, citronsaft, senap, salt och peppar i en skål.
  4. Tillsätt grönkål och kikärter. Blanda för att täcka över och krydda med kryddor.
  5. Lägg till mandlar och vindruvor i din matsäck. Lägg kycklingen ovanpå kålsalladen.

Näring (per person)

Kalorier: 641 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 31 %

Fett: 42 %