Lun linssallad

120 min. total

Ingredienser

  • 2 cup bruna linser
  • 1 tsk salt
  • 5 cup varmt vatten
  • 2 cup kycklingbuljong
  • 5 fed vitlök, finhackad
  • 1 blad laurelblad
  • 4 spsk olivolja
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 stk morot, riven
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 0,12 tsk cayennepeppar
  • 0,5 cup koriander, hackad
  • 2 stk avokado i skivor
  • 1 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Blanda linser och salt i en skål. Häll över 1/2 av det varma vattnet så att det täcker linserna. Låt dem ligga i blöt i 1 timme och låt vattnet rinna av.
  2. Förvärm ugnen till 175 °C. Blanda linser, resterande vatten, buljong, lager, lagerblad och salt i en ugnsfast form.
  3. Täck skålen och grädda i 50-60 minuter. Låt linserna rinna av och ta bort vitlöken och lagerbladet.
  4. Vispa samman olja, citronsaft, spiskummin, kanel och cayennepeppar i en salladsskål.
  5. Tillsätt linser, morot och koriander till dressingen och blanda salladen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg avokado och tomat på salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 617 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 39 %