Lun linssallad

120 min. total

Ingredienser

  • 4,7 dl bruna linser
  • 1 tsk salt
  • 12 dl varmt vatten
  • 4,7 dl kycklingbuljong
  • 5 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 blad laurelblad
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 2 st morot, riven
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 0,12 tsk cayennepeppar
  • 1,2 dl koriander, hackad
  • 2 st avokado i skivor
  • 2,4 dl körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Blanda linser och salt i en skål. Häll över 1/2 av det varma vattnet så att det täcker linserna. Låt dem ligga i blöt i 1 timme och låt vattnet rinna av.
  2. Förvärm ugnen till 175 °C. Blanda linser, resterande vatten, buljong, lager, lagerblad och salt i en ugnsfast form.
  3. Täck skålen och grädda i 50-60 minuter. Låt linserna rinna av och ta bort vitlöken och lagerbladet.
  4. Vispa samman olja, citronsaft, spiskummin, kanel och cayennepeppar i en salladsskål.
  5. Tillsätt linser, morot och koriander till dressingen och blanda salladen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg avokado och tomat på salladen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 617 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 39 %