Lohikeitto (finsk laxsoppa)

40 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup smör
  • 2 stk purjolök i skivor
  • 5 cup vatten
  • 2 stk morot i skivor
  • 1 pound tärnad potatis
  • 1 pound laxfilé i bitar
  • 1 cup grädde, lågfett
  • 1 cup dill, hackad

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Fräs porerna i cirka 7 minuter. Tillsätt vatten, morot och potatis.
  2. Koka upp den. Låt det koka i 10 minuter på medelvärme. Tillsätt laxen och grädden. Koka i ytterligare 5-7 minuter.
  3. Stäng av spisen. Tillsätt dill, salt och peppar. Täck över och låt dra i 10 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 525 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 24 %

Fett: 53 %