Linssallad med morot

30 min. total

Ingredienser

  • 2 cup bruna linser
  • 1,5 cup morot i tärningar
  • 1 cup rödlök, tärnad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 3 blad laurelblad
  • 0,5 spsk torkad timjan
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 cup selleri, hackad
  • 3 spsk olivolja

Instruktioner

  1. Lägg linser, morot, lök, vitlök, lagerblad och timjan i en kastrull. Häll över vatten så att det täcker.
  2. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda utan lock i 15-20 minuter. Låt rinna av och ta bort lagerbladet.
  3. Tillsätt olivolja, citronsaft, selleri, salt och peppar. Blanda salladen. Krydda med kryddor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 467 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 53 %

Fett: 25 %