Linssallad med gurka

40 min. total

Ingredienser

  • 1 cup gröna linser
  • 3 spsk gräslök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,25 tsk kummin, mald
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk gurka i skivor
  • 0,5 pound körsbärstomater i kvartar
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 cup babyspenat

Instruktioner

  1. Tillaga linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda olja, linser, gräslök, vitlök och spiskummin i en skål.
  3. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gurka, tomat, lök och citronsaft.
  4. Tillsätt babyspenat. Krydda med kryddor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 490 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 56 %

Fett: 19 %