Linsfyllda sötpotatisar

70 min. total

Ingredienser

  • 4 stk sötpotatis
  • 2 spsk olivolja
  • 0,75 cup bruna linser, avrunna
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk paprika
  • 14 ounce hackade tomater
  • 0,25 cup vatten
  • 0,25 tsk torkad timjan
  • 1,5 stk gul paprika, tärnad
  • 4 spsk gräddfil

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Pensla potatisen med olja, strö över salt och grädda i 45 minuter.
  2. Under tiden kokar en kastrull med vatten. Tillsätt salt och linser och låt sjuda i 30 minuter. Låt vattnet rinna av.
  3. Medan linserna kokar, fräs löken tills den är klar. Tillsätt vitlöken efter 5 minuter.
  4. Stek i 2-3 minuter. Tillsätt spiskummin och paprika. Tillsätt tomater och vatten. Låt sjuda i 7 minuter.
  5. Rör ner paprika och linser. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär sötpotatisen på mitten och fördela linsblandningen i dem. Servera med gräddfil.

Näring (per person)

Kalorier: 371 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 60 %.

Fett: 25 %