Linser och ris

40 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 3 stk lök i skivor
  • 2 tsk kummin, mald
  • 4,5 cup vatten
  • 1 cup bruna linser
  • 2 cup brunt ris
  • 3 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stekpanna. Fräs löken med 1/2 av spiskumminen tills den är brynt.
  2. Ta bort 1/3 av löken från stekpannan. Stek resten av löken tills den är mörkbrun. Ta bort från värmen.
  3. Häll vattnet i en kastrull och koka upp det. Tillsätt linserna, sänk värmen och låt sjuda i 15 minuter under lock.
  4. Tillsätt den lätt brynta löken, riset, saltet och resten av spiskumminen i linsgrytan. Sätt på locket och låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
  5. Ta av kastrullen från värmen och rör ner den mörkbruna löken. Täck över och låt dra i 5-10 minuter. Servera med persilja som garnering. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 615 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 69 %

Fett: 16 %