Laxstek med brysselkål

30 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 pound brysselkål
  • 2 cup broccoli, buketter
  • 1 cup körsbärstomat
  • 2 stk laxfilé
  • 1 tsk rosmarin, hackad
  • 0,5 stk citron i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Lägg upp brysselkål, broccoli och körsbärstomater på en plåt och täck dem med olivolja, salt och peppar.
  2. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 10 minuter - se till att röra om regelbundet så att det inte bränns. Krydda laxfiléerna med salt, peppar och rosmarin och lägg dem på grönsakerna.
  3. Rosta i ytterligare 8-10 minuter. tills laxen inte längre är genomskinlig. Garnera med citronskivor och servera!

Näring (per person)

Kalorier: 465 kcal.

Protein: 35 %.

Kolhydrater: 13 %

Fett: 52 %