Laxsallad med spenat och avokado

20 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup gojibär
  • 2 stk laxfilé i bitar
  • 1 tsk pepparkorn
  • 3 spsk limejuice
  • 2 spsk olivolja
  • 6 cup babyspenat
  • 0,25 cup pumpafrön, rostade
  • 1 stk avokado i tärningar

Instruktioner

  1. Lägg laxfilén i en stekpanna. Täck med vatten, tillsätt pepparkorn, 1/3 av limejuicen och salt. Koka upp.
  2. När vattnet bubblar, vänd filén och ta bort kastrullen från värmen. Låt stå i 7 minuter. Ta bort laxen från stekpannan och låt den svalna.
  3. Vispa samman olivolja och resterande limeskal i en stor skål. Blanda spenat och lax i dressingen.
  4. Tillsätt pumpafrön, avokado och gojibär. Strö över havssalt och ringla över olivolja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 389 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 18 %

Fett: 60%