Laxköttbullar med majonnäs

20 min. total

Ingredienser

  • 1 pound laxfilé, hackad
  • 4 spsk parmesan, riven
  • 0,75 cup rasp
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk sojasås
  • 1 stk ägg, vispade
  • 1 spsk kapris, hackad
  • 2 spsk olivolja
  • 1 spsk dill, hackad
  • 1 tsk limejuice
  • 0,33 cup mayonnaise
  • 6 cup romansallat

Instruktioner

  1. Lägg lax, parmesan, brödsmulor, schalottenlök, sojasås och ägg i en matberedare. Blanda tills det är finhackat.
  2. Tillsätt kapris och rör om. Ta en sked med en storlek som motsvarar en golfboll i handen och forma till en limpa.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Stek laxen 5-6 minuter på varje sida.
  4. Torka tallrikarna med hushållspapper för att ta bort överflödig olja. Lägg dem på en tallrik.
  5. Vispa ihop dill, citronsaft och majonnäs i en skål. Servera tallrikarna med majonnäsdipp och sallad.

Näring (per person)

Kalorier: 520 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 14 %

Fett: 61 %