Laxköttbullar med majonnäs

20 min. total

Ingredienser

  • 450 gram laxfilé, hackad
  • 4 msk parmesan, riven
  • 1,8 dl rasp
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk sojasås
  • 1 st ägg, vispade
  • 1 msk kapris, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 tsk limejuice
  • 0,8 dl mayonnaise
  • 14 dl romansallat

Instruktioner

  1. Lägg lax, parmesan, brödsmulor, schalottenlök, sojasås och ägg i en matberedare. Blanda tills det är finhackat.
  2. Tillsätt kapris och rör om. Ta en sked med en storlek som motsvarar en golfboll i handen och forma till en limpa.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Stek laxen 5-6 minuter på varje sida.
  4. Torka tallrikarna med hushållspapper för att ta bort överflödig olja. Lägg dem på en tallrik.
  5. Vispa ihop dill, citronsaft och majonnäs i en skål. Servera tallrikarna med majonnäsdipp och sallad.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 520 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 14 %

Fett: 61 %