Lax med sauterad spenat

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk laxfilé
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 cup spenat

Instruktioner

  1. Krydda laxen med salt och peppar. Hetta upp 1/2 av oljan i en stekpanna. Stek laxen med skinnsidan nedåt i 4-5 minuter.
  2. Vänd laxen och stek ytterligare 4-5 minuter. Ta bort från värmen. Skrapa ur kastrullen och värm resten av oljan på medelhög värme.
  3. Fräs tomat i 1 minut, tillsätt vitlök och fräs i 30 sekunder under omrörning. Tillsätt spenat och ta bort kastrullen från värmen. Blanda blandningen tills spenaten lockar ihop sig. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg grönsakerna på en tallrik och servera laxen ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 461 kcal.

Protein: 29 %

Kolhydrater: 5 %.

Fett: 65 %