Lax med ångkokta grönsaker

25 min. total

Ingredienser

  • 1 cup broccoli, buketter
  • 1 cup morot i tärningar
  • 3 cup spenat
  • 1 spsk olivolja
  • 2 stk laxfilé
  • 1 spsk vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och koka broccoli och morötter i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt spenaten och koka i 1 minut. Lägg upp på en tallrik.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Krydda laxen med salt och peppar.
  4. Stek laxen i 5-7 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd och stek i 1-3 minuter. Servera laxen med grönsakerna. Garnera med vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 413 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 8 %.

Fett: 58 %