Lätt Tikka Masala

35 min. total

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 1 spsk ingefära, riven
  • 3 fed vitlök, krossad
  • 1,5 cup skalade tomater
  • 4 ounce yoghurt, naturlig
  • 0,5 cup mjölk
  • 1 spsk kummin, mald
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja, mald
  • 0,5 spsk chili, mald
  • 16 ounce kycklingbröst i tärningar
  • 4 spsk koriander, hackad
  • 2 cup brunt ris, kokt

Instruktioner

  1. Hetta upp en djup stekpanna med olja på medelvärme. Tillsätt löken och stek tills den är gyllene. Tillsätt ingefäran, rör om och stek i 2 minuter. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare en minut.
  2. Tillsätt spiskummin, garam masala, gurkmeja, chili och salt och rör om i cirka 2 minuter. Tillsätt tomater, yoghurt och mjölk och rör om.
  3. Låt sjuda på låg värme tills såsen tjocknar, cirka 10 minuter. Tillsätt kycklingen och låt sjuda i 10-15 minuter. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Servera ris och sås med koriander. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 603 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 56 %

Fett: 19 %